Filmamasoner

Filmamasoner viser Kvinner uten menn (2009)

Gjennom vårsemesteret arrangerer vi i Filmamasoner til sammen 4 feministiske filmkvelder hos Oslo-filmklubben Cinema Neuf. Nå har turen kommet til Shirin Neshats debutfilm Kvinner uten menn (2009).

Filmen er basert på en magisk-realistisk roman ved samme navn, og følger fire iranske kvinner gjennom sommeren 1953. Dette er en tid preget av stor sosial og politisk uro i Iran og Teheran spesielt, hvilket danner et bakteppe for de dramatiske omveltningene og utfordringene i hver av de fire kvinnenes liv.

Fakhri, en middelaldrende kvinne er fanget i et kjærlighetsløst ekteskap, og må kjempe med følelsene sine da en gammel flamme som har vendt hjem fra utlandet, dukker opp inn i livet hennes igjen. Zarrin, en ung prostituert forsøker å rømme og vaske seg ren, etter at hun oppdager at hun ikke lenger kan se kundenes ansikt. Munis, en ung kvinne våkner opp politisk, men holdes innesperret av sin religiøse, tradisjonelle bror. Venninnen Faezeh er likegyldig til uroen ute i gatene og lengter bare etter å gifte seg med Munis’ dominerende bror. 

– arthaus.no

Liker du denne artikkelen? Del den da vel!

Om Skribenten

Redaksjonen legger ut nyheter, anbefalinger og arrangementer.

Legg igjen en kommentar