Filmamasoner

Keep Calm and Carrie on…

 

MV5BOTk3Nzk1NDU1N15BMl5BanBnXkFtZTcwMjg1MjQ4OA@@._V1_SX214_

Jeg har prøvd å ikke være negativ, jeg har virkelig prøvd. Jeg har svelga kameler og kakkerlakker og tenkt : Det er jo tross alt noen re-makes som har kommet godt ut av det: Dawn of the dead, The fly, True Grit, men når jeg ser denne traileren til Carrie, så kjenner jeg smaken av sur sokk og sukkertøy i kjeften. Hvorfor caster de smellvakre, yndige Chole Grace Moretz i hovedrollen? Jeg skjønner ikke hva de tenker? Carrie var ikke pen, ikke det spor sexy heller. Det var jo litt av greia. Vi som publikum kunne også føle avsky blandet med medlidenhet for denne jenta, i likhet med medelevene. Carrie var litt ekkel, stakkar. Særlig i den kjente «dusjscenen». Hun var en rar, plaget grå mus som ingen forsto seg på. Det er bare fordi jeg som seer kunne bli med henne hjem og bli kjent med henne til fløytemusikk, at jeg skjønte tegninga. Synes synd på og «heide» på henne gjennom filmen og utseende hennes forandret seg magisk i takt med utviklingen. Det var det som gjorde originalen så nydelig kompleks. At den er så skjør og vakker og grusomt kvalmende samtidig.

Greit nok hvis dette er en helt ny, tidsriktig, samfunnsaktuell versjon av Carrie, men handlingen, replikkene og mange av scenene ser ut til å være rimelig lik originalen. Vi får se.

carrie-movie-2013

Må være grusomt å se sånn ut gitt…

critique-carrie-au-bal-du-diable-de-palma6

The real thing

Nå skal det være med i historien at jeg ikke har sett filmen ennå og noen trailere kan være misvisende, men la oss bare si det sånn, at hvis ikke dere ser en anmeldelse av CarrieEkkelt i nærmeste fremtid, så står jeg for alt dette.

 chloe-grace-moretz-carrie-movie-trailer-2013carrie-shower

Carrie er en av dronningene innen skrekkfilm, og en av de få filmene som muligens overgår boka. Den har betydd mye for meg som skrekkfanatiker og står som en klippe i mitt horrorhav. Det er kanskje derfor jeg girer meg opp. Ikke føkk med Carrie a! Du kan’ke bare komme inn med fløff leppene dine og dådyrøynene og forvente at vi skal tro på smerten din. Du må fortjene medlideheten. Slik som Sissy Spacek gjør så smertelig gjennomført i originalen.

I rest my case 1

I rest my case

tumblr_m1rcizubzj1qeozpoo1_500

 

Jeg får litt den samme følelsen av kristne folk som løper etter meg med flyers, om hvordan jeg kan unngå å dø i synd, bare jeg betaler dem litt i måneden. Greit at du prøver, men det blir desverre bare irriterende og unødvendig.

(og der fikk jeg jaggu inn et ballespark til mora til Carrie i samma slengen)

carrie-god-wont-help-you-poster

Liker du denne artikkelen? Del den da vel!

Om Skribenten

Fru Ekkelt driver Montages-bloggen ekkelt.no, hvor hun skriver utelukkende om ekle filmer. Av og til legger vi ut noen av sakene hennes her på Filmamasoner.

Legg igjen en kommentar