Filmamasoner

Vi minnes Alan Rickman (1946-2016)

For mange er britiske Alan Rickman mest kjent som Severus Slur fra Harry Potter-filmene, men den klassiske trente og velkjente skuespilleren har også hatt regien på to egne filmer.
Rickman debuerte som regissør med filmen The Winter Guest i 1997, mens den siste og mest suksessfulle,
A Little Chaos kom ut i 2014. Rickman døde 14.januar 2016 av kreft, 69 år gammel.

Periodedramaet A Little Chaos forteller historien om to konkurrerende landskapsarkitekter som får i oppgave å designe hagen i Versailles. Kate Winslet spiller den ene hovedrollen, Sabine de Barra, mens Rickman selv spiller Kong Louis XIV i filmen. Øvrige skuespillere i filmen er Matthias Schoenaerts og Stanley Tucci. Rickman skrev manuset til filmen sammen med manusforfatter Allison Deegan og Jeremy Brock.
Filmen portretterer landskapsarkitekten Sabine de Barra som en handlekraftig kvinne, som er kreativ og praktisk orientert når hun skal løse kompliserte oppgaver. Vi følger henne i det hun mottar sitt prestisjefyllte oppdrag og hvordan hennes yrketalent både løser oppgaver av personlig og profersjonell karakter.
Filmen portretterer en sterk kvinne, med stolthet for sitt yrke, som ikke underkues av mennene rundt seg.
Med filmen uttalte Alan Rickman seg ut om at han var svært opptatt av kvinnefremstillingen i historien, og også hvor viktig og nyttig det er å være feminist.

I dette intervjuet med ABC News Australia fra 2014, snakker Rickman her om feminismeaspektet i filmen, og også om de sterke kvinneskikkelsene i hans eget liv:

Liker du denne artikkelen? Del den da vel!

Om Skribenten

Redaksjonen legger ut nyheter, anbefalinger og arrangementer.

Legg igjen en kommentar