Filmamasoner

Anbefaling: Skeiv Weekend 2017

Skeiv Weekend er minifestivalen som setter søkelyset på skeiv film og skeive filmskapere. Gjennom en hel filmhelg (med øvrige visninger tidligere i uken) er minifestivalen en god måte å bli kjent med skeiv film, da både kortfilm, nyere og klassiske filmer vises.
For arrangøren Oslo/Fusion, har det vært viktig at filmene skildrer hverdag og fest så vel som motgang: et mangfold av situasjoner, følelser og reaksjoner. Dette speiles også i årets program for Skeiv Weekend, som har ønsket et sterkere fokus på historier om kvinner og kvinnelige filmskapere, og trekke frem noen av de filmene med gode, underholdende og sterke historier om skeive jenter og damer gjennom tiden.


Årets program har en rekke sterke bidrag til den skeive filmkunsten, men det er verdt å merke seg klassikeren But I’m a Cheerleader, regissert av Jamie Babbit som også har laget flere filmer med skeive kvinner som tema. I filmen møter du Natasha Lyonne kjent fra Orange is the New Black i hovedrollen, og også dragsuperstjernen, Rupaul. Tar du turen til Skeiv Weekend, vil vi også anbefale den norske filmen Cecilia fra 1954, som er et spennende og unikt bidrag til norsk filmhistorie. Filmen er en av de første norske filmene til å ta for seg skeiv tematikk, og er regissert av Solvejg Eriksen.


Vi kan love noen herlige gjensyn. Skeiv Weekend går fra 21-25. juni og alle visninger finner sted på Filmens Hus i Oslo. Pris per kinobillett er 80 kr, og hvis du er Cinematek-medlem så får du rabatterte billetter til 50 kr per stk.


ONSDAG 21.06

Fucking Åmål

(1998. Lucas Moodysson)
Tancred, kl. 21:00


TORSDAG 22.06

XXY

(2007. Lucía Puenzo)
Lillebil, kl. 18:00

But I’m a Cheerleeder
(1999. Jamie Babbit)
Lillebil, kl. 20:00


FREDAG 23.06
But I’m a Cheerleeder
(1999. Jamie Babbit)
Lillebil, kl. 18:00


Fucking Åmål
(1998. Lucas Moodysson)
Lillebil, kl. 2o:00


LØRDAG 24.06

XXY
(2007. Lucía Puenzo)
Lillebil, kl. 17:00

Blå er den varmeste fargen
(2013. Abdellatif Kechiche)
Lillebil, kl. 19:00


SØNDAG 25.06

Cecilia
(1954. Solvejg Eriksen)
Lillebil, kl. 16:00

Blå er den varmeste fargen
(2013. Abdellatif Kechiche)
Lillebil, kl. 20:00

Kortfilmprogram
Lillebil, kl. 18:00


Hensikten med dette kortfilmprogrammet er å få folk til å smile og le og vise den lekne og kreative siden av det skeive miljøet. I en tid hvor det også i mange vestlige land blir vanskeligere å leve fritt som medlem av LHBT-miljøet, føler vi at det er viktig å holde fast ved det som er essensielt for alle mennesker: Håpet om at alt vil gå bra til slutt og at om vi mobiliserer oss kan vi vinne over uvitenhet, diskriminering og hat.
Filmene som vises: Pussy, Homework, Folsom Street, Etage X, Girls and boys og Hi, It’s Your Mother.

Liker du denne artikkelen? Del den da vel!

Om Skribenten

Redaksjonen legger ut nyheter, anbefalinger og arrangementer.

Legg igjen en kommentar