Filmamasoner

Kortfilmfestivalen 2017

Redaksjonen 14/06/2017 Filmtips Comments Off on Kortfilmfestivalen 2017

Kortfilmfestivalen i Grimstad feirer i år 40 år og Filmamasoner er på plass for å dekke det som skjer innen kort- og dokumentarfilmens verden.
Kortfilmfestivalens mål er hvert år å presentere det kunstnerisk mest nyskapende innen kort- og dokumentarfilm, samt å fungere som en veiviser for hva som til en hver tid beveger seg i det norske filmmiljøet. Festivalen har gjennom sine 40 år etablert seg som en av de viktigste aktørene for utviklingen av norsk film, og som et knutepunkt mellom debutanter og den etablerte norske filmbransjen. Festivalen er også et springbrett for norske filmskapere ut til internasjonale markeder.

Årets kortfilmprogram består av 40% kvinnelige filmskapere, og her er noen anbefalinger fra redaksjonen:

NORSK KORT:
Tenn meg på
Møterommet
Min søster
Resepsjon
Hedda
Alt brenner
Julie (15)
Mellom tiden
Axis Corphyree
Fanny
Tråder
Inverted Views
Odd er et egg (Tribeca-prisvinner med kvinnelig regissør!)
Oslo Traffic Granateple

NORSK DOK
Maids in Cornwall
Hjerte av gull

ARRANGEMENTER
I tillegg vises et musikkvideoprogram, spesialprogrammer og dagsarrangementer. Vi anbefaler særlig arrangementet Egne veier til film, som i år kun har et kvinnepanel.
Filmskaperen Gunhild Enger inviterer til en samtale og en presentasjon der kunsten å skape riktige produksjonsmodeller for det individuelle prosjektet står i sentrum. Hva betyr det å være en bærekraftig filmskaper og produsent i Norge i dag? Itonje Søimer Guttormsen, Vibeke Heide, Ellen Ugelstad og Mariken Halle forteller om sine arbeidsprosesser og utfordringene de møter som regissører og produsenter for sine filmer.

Følg årets kortfilmfestival gjennom Filmamasoners instragram-profil, der skribent Elisabeth Gripsrud er på plass!

Liker du denne artikkelen? Del den da vel!

Om Skribenten

Redaksjonen legger ut nyheter, anbefalinger og arrangementer.

Stengt for kommentarer.