Filmamasoner

Bilderapport: Tokyo International Film Festival 2017

Tokyo Internasjonale Filmfestival gikk av stabelen 25. oktober – 3. november og  feiret i år 30 års jubileum. Festivalen gikk tradisjonen tro avholdt i bydelen Roppongi. Her er noen av våre stemningsøyeblikk.

På festivalområdet ligger Mori Observatory i 52 etasje av Mori Tower, der man har en fantastisk utsikt over Tokyos Skyline.

Mori Observatory

Festvisning av filmen Gate of Hell i det praktfulle kabuki-teateret i Ginza.

Festivalen dekkes av internasjonal presse og er et ypperlig sted å knytte kontakter både som filmskaper og en del av pressen. På bildene er Filmamasoner-skribent Sandra og frilansjournalist Jes Kalled. Begge bor og jobber i Tokyo.

Pressekonferanse for Tremble All you Want av Akiko Ooku. Regissøren lengst til høyre i bildet.  Redaksjonen likte filmen fordi den viste en kvinnelig protagonist som ønsker å kunne bestemme over veivalgene i sitt eget liv. Både med humor og alvor bar filmen frem sitt budskap om å ikke la seg diktere av andres forventninger i forhold til viktige valg.

Festivalen sammenfalt med feiringen av Halloween – som er stort  i Japan. Den årlige feiringen i bydelen Shibuya er beryktet. Skribent og fotograf Elisabeth dro utkledd som Charlotte fra Lost in Translation.

Shibuya

 

.
Undertegnede og utsendt reporter, Elisabeth.
Stemningsfull utsikt fra Roppongi over kveldshimmelen i Tokyo.

Innspilling av Jes’ podcast Aliens and Moonbeams, der vi snakket om festivalen og kvinner innen film.

 

Foto: Elisabeth Gripsrud

Liker du denne artikkelen? Del den da vel!

Om Skribenten

Elisabeth Gripsrud er skribent og fotograf for Filmamasoner. Nerdy opptatt av alt som har å gjøre med Sofia Coppola. Hun har en BA i Estetiske studier fra Universitetet i Oslo og BA i Film og TV-produksjon fra Westerdals. For tiden tar hun en mastergrad i Medievitenskap ved UiO og jobber som frilanser.

Legg igjen en kommentar