Filmamasoner

Anbefaling: Film Fra Sørs jentedag

I anledning FNs internasjonale jentedag har Film Fra Sør viet et helt lørdagsprogram for jenter. Programmet består av filmvisninger, såvel som samtaler og introduksjoner fra filmregissører og kvinnerettighetsforkjempere. Programmet er et samarbeid med Plan Norge og finner sted 11.oktober på Filmens Hus.
På skjermen møter vi blant annet Hirut fra Etiopia, Thulasi fra India og Sepideh fra Iran. Dagen avsluttes med DJ Too Many Girls kl. 21.00 i Filmkafeen, Filmens Hus, med god musikk som en hyllest til jenter verden over.

Filmene som vises er:

Sepideh, kl. 13.15
Det vil bli samtale med spillefilmregissør Iram Haq etter filmen. Samtalen vil bli leded av Gjermund Granlund.

I Am a Girl, kl. 15.30
Diskusjon med regissør Rebecca Barry, den etiopiske kvinnerettsforkjemperen Maeza Ashenafi og Line Hegna fra Redd Barna om utfordringene jenter rundt om i verden i dag møter. Diskusjonen ledes av Ragnhild Nordvik fra Norsk senter for menneskerettigheter.

Light Fly, Fly High, kl. 16.00
Regissørsamtale med Susann Østigaard og Beate Hofseth etter filmen.

Difret, kl. 18.15
Film Fra Sør får besøk av Meaza Ashenafi (EWLA) som portretteres i filmen. Sammen med leder for FOKUS – Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål, Gro Lindstad, vil hun diskutere arbeidet med å sikre jenter og kvinners rettigheter gjennom rettssystemet. Diskusjonen ledes av Ragnhild Nordvik fra Norsk senter for menneskerettigheter

Mer informasjon om jentedagen hos Film fra Sør, finner du på festivalens nettsider:
http://www.filmfrasor.no/no/nyheter/2014/09/Jentedagen_

Liker du denne artikkelen? Del den da vel!

Om Skribenten

Redaksjonen legger ut nyheter, anbefalinger og arrangementer.

Stengt for kommentarer.