Filmamasoner

Hva er Filmamasoner?

Filmamasoner.no er et filmtidsskrift på nett som opprinnelig sprang ut fra Fritt Ords bloggutlysning til kulturelle og samfunnsengasjerte blogger. Nettsiden ble startet som et bloggprosjekt som skulle fremheve kvinner innen film, samtidig som bloggen skulle bære en personlig stemme. Etter hvert ble prosjektet mer omfattende og ble derfor forandret til å bli et tidsskrift på nett, som hovedsaklig skulle være tilknyttet nye kvinnelige filmskribenter. Formålet var fortsatt å fremheve kvinner foran og bak kamera.

På sitt tidligeste ble prosjektet først støttet av Fond for gode formål. Ettersom ideen om et filmtidsskrift på nett ble utviklet til noe større, har Filmamasoner også fått tildelt støtte fra Fritt Ord og Norsk Filminstitutt. Nettsiden skal inneholde filmkritikk, analytisk tilnærming til film, samt gi leseren nyheter og intervjuer om det som skjer i inn- og utland. Filmamasoner er feministisk vinklet, men også kvinnepolitisk og kommersielt.
I løpet av mars vil nettsiden bære preg av oppbygging, utvikling og omstrukturering av tidligere innhold. I april vil nettsiden for fullt være etablert og lansert. Redaksjonen består i dag av om lag 4-5 faste skribenter, samt andre tilknyttede bidragsytere. Mer info om hvem vi er vil også bli tilgjengeliggjort ganske snart.

Vil du bidra i Filmamasoner?
Send oss en e-post med noen linjer.

Liker du denne artikkelen? Del den da vel!

Om Skribenten

Legg igjen en kommentar