Filmamasoner

Filmamasoner viser Dødelige Maria (1993)

Den første av fire visninger i samarbeidet mellom Filmamasoner og Cinema Neuf finner sted tirsdag 21. januar. Umiddelbart etter filmen blir det impromptu “Spør en feminist om filmen” med Jenny og Helene fra Filmamasoner-redaksjonen.

Regissør Tom Tykwer er en av de største regissørene som har kommet fra Tyskland i nyere tid, og kjennetegnes av sine svært underfundige og stilistiske filmer. Særlig hans tidlige filmer… er preget av å være båret av svært sterke kvinneskikkelser i de sentrale rollene.

Dødelige Maria er hans første langfilm. Hovedpersonen Maria har hele sitt liv blitt undertrykt av sin bitre og dominerende far. Hennes forsøk på å unnslippe gjennom ekteskap med en av farens venner viser seg å være mislykket. Ektemannen er like følelseskald som faren. Marias klaustrofobiske og innesluttede liv blir preget av angst, og lite ser ut til å kunne endre seg. Livet hennes ser ut til å være preget av isolasjon, og for å lette på dette skriver hun endeløse brev til seg selv. Et uventet vennskap med en like sosialt mistilpasset nabo gir håp om endring, men spørsmålet er om Maria nå har levd for lenge i sitt eget merkelige univers til å kunne gå videre.

Billetter:

Medlem: Gratis
Ikke medlem: 60,-

Billettene kjøpes i Glassbaren på Chateau Neuf.

Fakta:

  • Originaltittel: Die tödliche Maria
  • Regissør: Tom Tykwer
  • Nasjonalitet: Tyskland
  • Undertitler: norsk
  • Format: 35 mm
  • Lengde: 108 min

Arrangementet finner sted i Lillesalen på Chateau Neuf/Det Norske Studentersamfund.

Liker du denne artikkelen? Del den da vel!

Om Skribenten

Redaksjonen legger ut nyheter, anbefalinger og arrangementer.

Legg igjen en kommentar